AUTORSKA PRAVA

Ovo je nekomercijalni i neprofitni projekt. Svi sadržaji  u ovoj web publikaciji, su iz originalnih izvora i iako se to po Zakonu o autorskom pravu ne moraju objaviti označeni su imenom odnosno logotipom i slično. Na Internetu se često vidi kršenje Zakona o autorkom pravu, masovno se uzimaju tuđi radovi, ne poštujući skoro nikoga.

Zakon o autorskom pravu i srodni zakoni odavno postoje, dakle molimo da ako želite uzeti neki digital media snimak (fotografije, video, PDF, tekstovi) javite se mailom i moguće će vam originalni autor Željko Klindžić (ili autor-suradnik) to osobno dostaviti na vaš email (javite se prvo emailom info@sbone.eu).

Obično je praksa nešto da sa SBONE.eu objavite na svojem web sajtu, ili na socijalnim mrežama, označite jasno i ime autora. Ali iako nema na objavi logotipa ili imena autora, morate se emailom prvo raspitati da se može dobiti digital media.

Da bi podsjetili one koji žele nešto sa ovog bloga uzeti da dobro pogledaju - iako po zakonu to ne moramo, sve materijale označavamo s logotipom "SBONE" (velikim štampanim slovima) ili "SBONE.eu Slavonski Brod prije svega" ili imenom i prezimenom autora Željka Klindžića (ili autora-suradnika). Ovdje se objavljuju i objavljivati će se radovi digital medija, jer ima i više autora iza ovog bloga.

Ništa ne prodajemo, već dajemo, ali nećemo dozvoliti drsku krađu, prijenos sadržaja i digitalnih medija ili običnog teksta dužine 400 znakova, bez oznake autora.

Što se tiče fotografija, ako netko želi dobiti naše fotografije, dobiti ćete ih besplatno na email, kao kopije originala (u osrednjoj veličini -širina 100 do 1000px i velikoj veličini - širina 1000 do 3000px) ali ako to dalje objavite negdje morate kraj fotografije dodati ime autora ili logotip. Kao zaštita od krađe EXIF na grafici, slici, fotografiji uklonjen je EXIF s kojim se lako dokazuje da originalni autor ima sadržaj EXIF-a a kradljivac nema.

Što se tiče običnih tekstova u sadržaju, dozvoljeno je svakome da citira naslov i maksimalno 5 linija (ili maksimalno 400 znakova) teksta bez vašeg zahtjeva a preko toga morate prethodno tražiti dozvolu i označiti na vašoj strani obvezno logotipom ili imenom i prezimenom jasno prikazati autora.

Ako želite objaviti kod vas PDF dokumente, bilo koje veličine i dužine, morate prethodno zatražiti dozvolu za prijenos PDF datoteke na vaš server i ako nije unutar dokumeneta označen logotip ili ime i prezime autora morate pri objavi PDF datoteke na vašoj strani jasno označiti logotip ili ime i prezime autora.

Stranice bez oznake logotipa ili imena i prezimena autora podrazumjevaju da je autor glavni urednik Željko Klindžić autor i poštivati na gore navedene zahtjeve autorskih prava sadržaja bloga SBONE.eu


Željko Klindžić, dipl.ing.el&tel
Naselje kralja Tomislava 3/1
35000 Slavonski BROD
HRVATSKA


GO TOP