PROJEKT SBONLINE 1996-2004

Povijest razvoja Interneta u Slavonskom Brodu i Slavoniji


Gimnazija, Slavonski Brod

PROJEKT SBONLINE je počeo u Slavonskom Brodu u siječnju 1996. kao ideja koja se ubrzo pretvorila u pravi projekt. Cilj je bio: poticati u lokalnoj sredini (Slavonski Brod i Brodsko-posavska županija) razvoj najnovije tehnologije - Interneta. I povezati grad Slavonski Brod sa svijetom putem Interneta. Da iskoristimo to novo što nam se pruža i još važnije da budemo građani novog, modernog, Svijeta.

Planiranje, organizacija tima, dokumentacija, nabavka opreme, animiranje kreativnih ljudi, volontera sposobnih za realizaciju, povezivanje s Amerikom (jer tamo se rodio Internet) i dijasporom, su potrajali sve do rujna 1996. Te jeseni jezgro tima naziva SB Web Tim krenulo je u realizaciju. Pokrenuli smo s predavanjima i vježbama o Internetu za nastavnike i učenike srednjih škola u Slavonskom Brodu i Novoj Gradišci i jedne osnovne škole iz Lužana kod Slavonskog Broda. To je bila Škola Interneta 1996. u Srednjoj školi M.A. Reljković, Slavonski Brod.

Željko Klindžić 1999.
Željko Klindžić, dipl.inž.el.
Naselje kr. Tomislava 3/1
35000 Slavonski Brod
Email: info@SBONE.eu
ZK LinkedIn.Com-----
Napomena: Krajem 2012. domena sbonline.net i minimalan demo sadržaj su prodani, jer se Željko Klindžić razbolio i prestao s radom. Novi vlasnici domene i njihovi sadržaji nemaju nikakve veze sa PROJEKTOM SBONLINE od 1996. do 2012. godine.