<<< Back to SBONE.eu
>>> BSHORTS 2007
vijesti
foto albumi
linkovi
o festivalu
sponzori
virtual cinema
kontakti
najave

14. svibnja 2006.
Proglašenjem pobjednika i dodjelom nagrada završen je BSHORTS 2006.

Filmove selekcije BSHORTS 2006 možete pogledati online u Virtual Cinema a impresije i kritike zapisati u BSHORTS Guestbook

Zahvaljujemo autorima koji su sudjelovali na Festivalu kao i pokroviteljima i sponzorima koji su nam pomogli u realizaciji ovog projekta.

Vidimo se iduće godine na BSHORTS 2007!

Slavonski Brod je ONLINE VEC DESET GODINA
SBONLINE.Net - 10 godina...
Grad Slavonski Brod
pokrovitelj festivala:
Grad Slavonski Brod
NASLOVNICA - Dobrodošli na prvi film festival u Slavonskom Brodu!

Nagrade Festivala BSHORTS 2006

dodjela nagrada
Finalna večer Festivala održana je 14.svibnja u Kazališno-koncertnoj dvorani Ivana Brlić Mažuranić, Slavonski Brod kao dio programa obilježavanja dana grada. Goste i publiku je u ime glavnog pokrovitelja, Grada Slavonskog Broda, pozdravila prof. Ana Poljak. U offline projekciji prikazani su filmovi iz ovogodišnje selekcije i proglašeni pobjednici: Ivona Juka je dobila GrandPrix BSHORTS 2006 a debitant Tomislav Lačić nagradu publike. opširnije...

Filmovi se vrte, virtualna kino dvorana je puna...

3.5.2006. Virtual cinema radi 'punom parom'. Malo smo iznenađeni brojem posjeta kao i time da su gledatelji sa svih kontinenata. Ovo drugo je tipičan efekat globalne mreže ali u onom prvom naše procjene su se pokazale preskromnim. Zadovoljni smo što u selekciji imamo i nekoliko stvarno odličnih filmova, mišljenja žirija ali i kritike (online i offline komentari festivala) tako kažu. Stručni žiri je odradio prvi dio ozbiljnog posla i već su napravili listu filmova koji ulaze, po njihovom sudu, u obzir za Grand Prix prvog film festivala u Slavonskom Brodu. No još se ne zna tko će od 15. svibnja snimati s novom Sony kamerom. Žiri će to obznaniti tek na finalnoj večeri Festivala 14. svibnja.

Formirana kolekcija BSHORTS 2006 - dobrodošli u Virtual Cinema

14.4.2006. Od pristiglih filmova selektori su u prvom krugu odabrali tridesetak koji će biti prikazani na Festivalu. Do svibnja stručni žiri će analizirati filmove i u drugom krugu izabrati nominirane za nagrade te konačno presuditi tko su pobjednici. Kolekcija je šarena, neki radovi su prilično dobri a neki redatelji jako mladi. Uostalom, pogledajte i sami - Virtual Cinema je otvoren. Redoslijed liste filmova je prema redoslijedu prijava - tko se prijavio prvi, prvi je na listi. Tijekom gledanja filma možete ga ocijeniti i komentirati te time aktivno sudjelovati u radu festivala. opširnije...

Natječaj za sudjelovanje na BSHORTS 2006 završen

4.4.2006. u 24 sata završen je prijem radova a svi podaci i filmovi su predani selekcijskoj komisiji Festivala. Pristiglo je pedesetak filmova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Zahvaljujemo svim autorima koji su dostavili svoje radove i želimo im dobre kritike i ocjene i publike i stručnog žirija te uspjeha u natjecanju za nagrade. Kada selektori završe svoj posao, lista filmova koji su prošli primarnu selekciju će biti objavljena na ovim web stranicama. Filmovi će se moći vidjeti online kroz Virtual Cinema.

Problem u radu web poslužitelja, produžen rok za dostavu radova

29.3.2006. oko 13 sati, zbog problema u data centru (USA) došlo je do ispada servera bshorts.org pa je time u vrijeme trajanja natječaja i prijema radova došlo do zastoja. Server opet radi, svi podaci i dostavljeni dokumenti su neoštećeni ali prijave i dostava filmova su zaustavljeni do 31.3. Zbog zastoja produžava se rok za prijavu autora i dostavu radova do 4.4. u 24 sata.

Otvoren natječaj za sudjelovanje na BSHORTS 2006 festivalu

Festival kratkog digitalnog filma BSHORTS 2006 je otvorenog tipa, mogu sudjelovati svi koji to žele a genre filma nije ograničen (dokumentarni, eksperimentalni, video-art, animirani, promidžbeni itd). Kratki film (30 sekundi do 3 minute) može biti snimljen bilo kojim digitalnim sredstvom: video kamerom, digitalnim foto-aparatom, mobitelom, ili digitaliziran sa VHS zapisa i slično. Od 5. do 31. ožujka 2006. traju prijave autora i dostava radova za sudjelovanje na festivalu kratkog filma BSHORTS Slavonski Brod 2006. Autori koji žele sudjelovati trebaju se prvo registirati (link 'Prijave') a zatim mogu dostaviti svoje radove na web poslužitelj festivala. Na ovim web stranicama se mogu naći informacije i upute u svezi sudjelovanja na festivalu, pripremi filmova za dostavu i slično a za sve dodatne informacije i u slučaju problema oko registracije i dostave materijala kontaktirajte HelpDesk. Dobrodošli na BSHORTS 2006!

© BSHORTS | Prava pridržana www.bshorts.org   produkcija SBONLINE.Net 2006