PROJEKT BSHORTS

PRVI FESTIVAL KRATKOG DIGITALNOG FILMA U SLAV. BRODU


Uvod    2006.    2007.


Za Dan Grada Slavonskog Broda priredili smo BSHORTS 2006 festival


Povodom deset godina rada Projekta SBONLINE i portala SBOnLine.Net, 2006. godine, kao dio programa Dana grada Slavonskog Broda (svibanj), SB Web Tim je organizirao prvi pravi festival kratkog digitalnog filma u Slavonskom Brodu, u Kazališno-koncertno dvorani Ivana Brlić-Mažuranić, pod nazivom BSHORTS (za mlade, za one s kratkim hlačicama...). Pobjednica je po odluci stručnog žirija festivala bila tada mlada, ali već poznata, redateljica Ivona Juka-

BSHORTS 2006, Dan Grada Slavonski Brod Grand Prix, Ivona Juka
BSHORTS 2006, Dan Grada Slavonski Brod Glasovi publike, Tomislav Lačić
Prve godine, na finalnoj večeri 14. svibnja, Grand Prix po odluci žirija je dobila mlada redateljica u usponu Ivona Juka, Zagreb. Prema online glasovanju publike, u zadnjih mjesec dana, nagradu je dobio mladi Brođanin Tomislav Lačić, student VUŠ u Slav. Brodu.

Predsjedavajući povjerenstva za selekciju i ocjenjivanje filmova je bio zagrebački redatelj Zoran Sudar (asistent režije u nekoliko američko-hrvatskih koprodukcija od kojih je potrebno istaknuti rad s Pierce Brosnanom u Hong Kongu, George Clooneyem u filmu "Peacemaker"; režiser je filma "Last will", s Goranom Višnjićem; režiser serija "Naši i vaši" i "Zlatni vrč" i drugo). Članovi stručnog povjerenstva (žirija) su bili: dr. Reuben Fawkes i prof. Maja Fawkes, UK, povjesničari umjetnosti, (translocal), dr. Krunoslav Martinac, povjesničar umjetnosti, Melbourne, Australia i mr.sc. Vesna Srnić, povjesničarka umjetnosti, Slavonski Brod.

Producent festivala BSHORTS, autor sustava Workspace X2 sa digital media mogućnostima i za suradnju s žirijem na tri kontinenta sve preko Interneta, je bio Željko Klindžić . Pokrovitelji festivala BSHORTS 2006 su bili Grad Slavonski Brod i još nekoliko sponzora iz Slavonskog Broda.

Slika naslovnice BSHORTS 2006 festivala:
BSHORTS 2006, Dan Grada Slavonski Brod

Željko Klindžić, dipl.inž.el&tel
Naselje kralja Tomislava 3/1
35000 Slavonski Brod
HRVATSKA

email: info@sbone.eu

Pomoć Željku i montaža: Ivana M, i Marcus D.
GO TOP